COVID-19: Συμβουλές

← COVID-19: Συμβουλές

Πληροφορίες για άτομα που μένουν σε εχθρικό ή βίαιο περιβάλλον

Λόγω καραντίνας, απομόνωσης και απαγορεύσεων κυκλοφορίας, πολλές/οί από μας θα βρεθούν σε νέο καθεστώς διαβίωσης. Κάποιες /οι θα χρειαστεί να μείνουν σε περιβάλλον όπου δεν νιώθουν ασφαλείς ή ευπρόσδεκτες /οι. Πολλές /οί από μας υποχρεωνόμαστε να περνάμε αρκετό από τον χρόνο μας με άτομα που δεν συμπαθούμε. Μπορεί να κρύβουμε κάποια στοιχεία της ζωής μας (π.χ. το φύλο ή την σεξουαλική μας ταυτότητα) από τα άτομα με τα οποία συζούμε. Το να εξαναγκαζόμαστε να διαμένουμε στο σπίτι ή μακριά από τους χώρους όπου εμείς νιώθουμε ασφαλείς (safe spaces), αυτό μπορεί να προκαλέσει ένταση και άγχος. 

Για πολλές/ούς από εμάς, θα υπάρχουν λιγότερες επιλογές για να ξεφύγουμε από ένα εχθρικό ή βίαιο περιβάλλον. Όμως αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση πως πρέπει να ανεχθούμε την βία (σωματική, ψυχική) ή την εχθρότητα εκεί που μένουμε.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, μια δωρεάν εφαρμογή που λέγεται Bright Sky παρέχει πληροφορίες και υποστήριξη σε άτομα που βιώνουν ενδοοικογενειακή βία καθώς και στα μέλη της οικογένειάς τους αλλά και στους φίλους που ανησυχούν.

 

Για περισσότερες πληροφορίες και υποστήριξη:

Women’s Aid - https://www.womensaid.org.uk/

Shelter - https://www.shelter.org.uk/

The Outside Project - https://lgbtiqoutside.org/