COVID-19: Συμβουλές

← COVID-19: Συμβουλές

Συμβουλές για hookups (ευκαιριακό σεξ)

Οι οδηγίες που υπάρχουν τώρα στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε πολλά άλλα μέρη του κόσμου μας ζητούν να μείνουμε σε απόσταση από άλλα άτομα, όσο περισσότερο γίνεται. Αυτό σημαίνει πως δεν ενθαρρύνεται το ευκαιριακό σεξ. Πολλές εφαρμογές για σεξ μας ενθαρρύνουν όλες και όλους να βρούμε άλλους τρόπους να «την βρούμε» οι οποίοι δεν μας θέτουν σε κίνδυνο μετάδοσης του COVID-19.

Οι συναντήσεις με άλλα άτομα για ευκαιριακό σεξ μπορούν να αυξήσουν τις πιθανότητες να κολλήσεις ή να μεταδώσεις τον COVID-19. Εσύ ή το άτομο με το οποίο κάνεις σεξ μπορεί να έχετε COVID-19 και να μην το ξέρετε καθώς δεν παρουσιάζουν όλοι συμπτώματα. Αυτό θα αυξήσει και τις πιθανότητες να μεταδώσεις (είτε εσύ είτε το άλλο άτομο) τον COVID-19 σε άλλα άτομα με τα οποία έρχεστε σε συχνή επαφή - συμπεριλαμβανομένων και μελών της οικογένειάς σας, συγκατοίκους, και σταθερές/ούς ερωτικές/ούς συντρόφους. Αν κάποιο από αυτά τα άτομα έχει υποκείμενο νόσημα και μολυνθεί με COVID-19, μπορεί να υπάρξουν σοβαρές επιπλοκές για την υγεία του.

Υπάρχει κι άλλος λόγος που δεν ενθαρρύνεται το ευκαιριακό σεξ: πολλοί πάροχοι υγείας είναι υπερφορτωμένοι λόγω COVID-19 και δεν θα μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες ως συνήθως. Ο προληπτικός επίσης έλεγχος για σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα (ΣΜΝ) μειώνεται. Επομένως, αν μολυνθείς ή μεταδώσεις εσύ ένα ΣΜΝ από κάποια σεξουαλική επαφή, αυτό θα είναι πιο δύσκολο να εξεταστεί και να θεραπευτεί απ' ό,τι συνήθως.

Αν αποφασίσεις να συνεχίσεις να κάνεις ευκαιριακό σεξ, μπορείς να μειώσεις τον κίνδυνο μετάδοσης του COVID-19 με αυτούς τους τρόπους:

   Να αποφεύγεις σεξ που περιλαμβάνει την ανταλλαγή σάλιου, όπως φιλιά, ή παιχνίδια με σάλιο (spitting).

   Να πλένεις τα χέρια και το πρόσωπο με σαπούνι και νερό πριν και μετά το σεξ.

   Κάνε ντους πριν και μετά το σεξ (το να μοιράζεσαι πετσέτες με τον/την ερωτικό/ή σύντροφο δεν είναι καλή ιδέα - χρησιμοποιήστε και οι δυο καθαρή πετσέτα ή φέρε τη δική σου από το σπίτι).

   Μείωσε τον αριθμό των ευκαιριακών σεξουαλικών συναντήσεων.

  Μείωσε τον αριθμό των ατόμων που βρίσκονται σε κάθε συνάντηση. -up

   Μειώσε όσο είναι εφικτό την σωματική επαφή κατά τη διαρκεια του σεξ – υπάρχουν άτομα που φτιάχνουν τις δικες τους glory holes για σεξ ή απλά προβαίνουν σε αμοιβαίο αυνανισμό ή ξυλιές στα οπίσθια (spanking) ή χρησιμοποιούν προφυλακτικό.

   Μπορείς να έχεις μια συνεύρεση η οποία δεν απαιτεί άγγιγμα και μπορεί να γίνει με σχετική απόσταση με τον/την σύντροφο, π.χ. μπορείτε απλώς να βλέπεστε να αυνανίζεστε

   Μπορείς να έχεις μια συνεύρεση η οποία δεν απαιτεί επαφή πρόσωπο με πρόσωπο, όπως το σεξ στα τέσσερα ή αλλιώς doggy-style

   Να μην μοιράζεσαι τα sex toys με άλλα άτομα.

Αυτή την στιγμή δεν είναι ξεκάθαρο ποιες ερωτικές πράξεις μπορεί να μεταδώσουν τον COVID-19. Υπάρχουν κάποια στοιχεία που καταδεικνύουν πως ο COVID-19 μπορεί να μεταδίδεται μέσω των κοπράνων. Το να αποφεύγεις το γλύψιμο στο πρωκτό (rimming) ή οποιαδήποτε άλλη πρακτική που μπορεί να οδηγήσει στο να βρεθούν ίχνη κοπράνων στο στόμα, μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες μετάδοσης. επίσης, το ρίσκο έκθεσης μειώνεται με το να πλένεις καλά τα χέρια όταν βγάζεις το προφυλακτικό ή μετά το πρωκτικό σεξ.

Για περισσότερες πληροφορίες για το σεξ αυτή την περίοδο, δες εδώ: How to Have Sex in the COVID-19 Coronavirus Pandemic.