COVID-19: Συμβουλές

← COVID-19: Συμβουλές

Πρόσβαση στην PrEP

Αν παίρνεις την PrEP στο Ηνωμένο Βασίλειο μέσω υπηρεσιών του εθνικού συστήματος υγείας (NHS) ή μέσω της κλινικής μελέτης  Impact, είναι πολύ πιθανό να παρατηρήσεις αλλαγές στο πώς σου παρέχεται η συγκεκριμένη υπηρεσία.  Κάποιες υπηρεσίες θα γίνονται διαδικτυακά, συμπεριλαμβανομένων και κάποιων υπηρεσιών για εξετάσεις HIV και ΣΜΝ. Σε κάποιες περιπτώσεις, οι παροχείς υπηρεσιών PrEP μπορεί να προσφέρουν προμήθειες φαρμάκων για 6 μήνες αντί για 3. Αυτή τη στιγμή, φαίνεται πως η παροχή PrEP μέσω της κλινικής μελέτης  IMPACT θα συνεχιστεί. Αν λαμβάνεις μέρος σε αυτή , κλείσε το επόμενό σου  ραντεβού ως συνήθως ή περίμενε να ακούσεις από την κλινική σου για τα επόμενα βήματα και οποιεσδήποτε αλλαγές στην υπηρεσία.

Είναι πιθανό η διανομή PrEP στην Αγγλία να είναι πολύ πιο αργή απ' ό,τι σχεδιάστηκε αρχικά. Αν ήλπιζες να πάρεις PrEP μέσω αυτής της υπηρεσίας, τότε αξίζει να ψάξεις  άλλες πηγές PrEP. . Στο Ηνωμένο Βασίλειο, μπορείς να αγοράσεις PrEP με ασφάλεια και απολύτως νόμιμα διαδικτυακά (online).

Αν βρίσκεις ή σκοπεύεις να βρεις την PrEP μέσω του ίντερνετ, αξίζει να σιγουρευτείς πως έχεις εξασφαλίσει ικανοποιητική ποσότητα.  Οι παραδόσεις της PrEP μπορεί να καθυστερήσουν λόγω των περιορισμών σε διεθνείς πτήσεις και των αλλαγών στις υπηρεσίες  παράδοσης. 

Αν παίρνεις άλλα φάρμακα (εκτός της PrEP) από διαδικτυακές υπηρεσίες από το εξωτερικό, αξίζει να ακολουθήσεις τις παραπάνω οδηγίες για να σιγουρευτείς ότι έχεις εξασφαλίσει αρκετή ποσότητα από αυτά.